luni, 20 aprilie 2009

Ăștia e chiar proști

Bine… știu că sunt puțin în urmă cu update-urile, dar TV-ul meu stă închis multă vreme și informațiile ajung mai cu încetinitorul, și în plus, referitor la subiectul ăsta nu am elaborat eu prea multe opinii. Dar oamenii ăștia care-s „ăi mai mari în stat” nu au logică.

În altă ordine de idei, știm cu toții că Becali a fost închis, bla bla bla, și pe deasupra, a mai fost și eliberat. Surpriză? Nu. Ilogic? Da, după părerea mea. N-ar fi fost mai bine să-l închidă pe Becali cu posibilitate de a se „spăla de păcate” plătind o cauțiune? Adică, oricât de mare ar fi fost cauțiunea aia, tot ar fi putut oierul să o plătească de cinșpe ori, și i-ar mai fi rămas și rest. Mai făcea și statul un ban, și asa suntem, cică, în criză economică.

Pe lângă ăsta, mai crește și pericolul public. Adică toți cei care văd în Jiji un mare lider și un mare model de urmat or să se simtă mai în siguranță, știind că dacă idolul lor o poate face, pot și ei. Hop-țop, o țară (mai) plină de pericole. Fizice și morale. Mai multe despre pericole aici. Pentru cei care au alergie la articole lungi și fac bubițe din ălea mari și roșii de la prea mulți fluturi pe ecran, luați-o de la „Redefinirea pericolului public”.

5 comentarii:

Madalina spunea...

Ba, sincer, eu ma bucur pentru Gigel, o fi el un oier scapat de la sapa si ajuns sus da' macar el nu o uitat de unde o plecat, ca altii. El o facut pentru oameni ce nu o facut statu, le-o construit case la sinistrati si asa mai departe, nu ca alti politicieni care in discurs se dau ei toti rotunzi ca or sa faca ce nu o facut nimeni si cand sunt pusi in fata faptului cauta mereu o metoda de a-si mari numaru de a-i mari numaru de zero-uri sumei de bani din banca.
Plus ca, sincer acuma, tu unde crezi ca ar fi ajuns banii de pe cautiune? Eu sunt aproape sigura ca in Bentley-ul vreunui suspus sau in colectia de Louis Vuitton-uri a sotiei lui.
But that's just me.

Anca. spunea...

Adevarat, Gigi a facut toate chestiile astea. Si da, tot respect lui pentru ca din buzunarul lui a scos banii pentru ele. Dar, daca tot nu a uitat de unde a pornit, atunci sa mai si sada pe curul lui in tara, sa nu se duca la Parlamentul Europeana, ca ne face de ras (mai ales dupa scandalul asta cu inchisoarea). Daca nu a uitat de unde a plecat, daca nu a evoluat, atunci sa nu aiba pretentia sa stea printre evoluati.
Cat despre cautiune, poate. Dar ma indoiesc ca in intregime. Exista totusi niste legi, niste economisti, si niste justitie.

Madalina spunea...

Nu uita ca traiesti in Romania totusi.

Anonim spunea...

inainte Becali le dadea cersetorilor peste 100 euro,avea la el numai bancnote de 100 si 500 de euro,acum are numai de 1 milion,se pare ca l-a afectat si pe el criza

Anca. spunea...

Mie chiar mi-ar placea o bancnota de 1 milion de euro. :) Sincer. Nu ma supar ca n-are "marunt".