vineri, 7 decembrie 2007

Fel de fel de... Personaje

Lectia de romana.

Titlu: Caracterizarea personajelor.

Este accentuata de comicul de caracter: tipul arogantului, tipul incornoratului, tipul ambitiosului demagog, tipul prostului fudul, tipul omului slugarnic. Si aici nu vorbesc DELOC despre Caragiale si operele sale. Aruncati o privire pe geam, iar cei care sunteti la scoala: norocul vostru, pentru ca pe coridoare umbla ca pe cat-walk tot felul de astfel de specii, exemplare, numiti-le dupa pofte si gust.

1. Tipul arogantului: Mai vezi cate unul din asta cu freza „cool” care se da mare si rotund, cand de fapt e un mare prost, care probabil nu are nimic in capul ala frezat. Din pacate...
2. Tipul incornoratului: Nici fetele, nici baietii nu sunt mai buni la capitolul asta. Umblam din floare in floare pentru distractie. Asta este.
3. Tipul ambitiosului demagog: Nu trebuie sa candidam la presedentie ca sa vedem un golan plin de bani care spune ca „in locul lor as fi...” (fa dragule, nu te opreste nimeni, decat probabil propria ta prostie), pe care toti il aplauda. Mama, ce bengos e. Asta are planuri mari. Da! Pun pariu. (Veti vedea ce bogata voi fi anul viitor)
4. Tipul prostului fudul: Ah, da! Gorilele. Daca nu urla maneaua din telefonul ala de ultima generatie, nu esti om. Revin la Caragiale: „Amice, esti idiot”. Replica de rigoare nu mai e valida.
5. Tipul omului slugarnic: Cat de mult imi place cand cate unul se linguseste in fata prietenilor, profesorilor, etc., doar ca sa obtina ceva! Mi se unge sufletul... (as putea adauga: cu voma.)

As dori foarte mult sa il urasc pe Caragiale, sa nu fie actual. Dar trist, este autorul meu preferat, chiar pentru ca realitatea cartilor si a personajelor sale este mereu adevarata, si in conformitate  cu lumea in care traim.

Un comentariu:

HawkEye spunea...

Imi place atitudinea ta fata de prostia omeneasca...si e clar ca opera lui Caragiale traieste muuuult peste timp, cu mici schimbari...

PS: F faine pozele de pe dA...